Onze missie 2024-02-27T14:04:45+01:00

Onze missie

De studievereniging A-Tech zal ervoor zorgen dat alle studenten op een gemakkelijkere en gezelligere manier hun studie kunnen voltooien. Dit wil A-Tech voor elkaar krijgen door meerdere keren per jaar activiteiten te organiseren die een duidelijk beeld vormen van de toekomstige arbeidsmarkt. Ook zal er hulp geboden worden om de juiste keuzes te maken als het gaat om afstudeerrichtingen, minors en stages. Uiteraard moet er ook tijd zijn voor gezelligheid. Daarom wordt er maandelijks een borrel georganiseerd waar studenten met elkaar kunnen socializen.

Onze visie

Visie A-Tech
A-Tech streeft naar een positieve bijdrage voor de studenten van de opleiding Engineering. Met sociale bijeenkomsten wordt de studententijd aangenamer, gemakkelijker en aantrekkelijker.

Visie HvA
De opleiding engineering zet zich in om verschillende afstudeerrichtingen beter te laten samenwerken, een gezamenlijk ‘touch’ te geven. Volgend jaar begint de opleiding Engineering ook met een nieuw concept BOE dat voor 35% van de eerstejaarsstudenten gaan gelden. Dit houdt in dat je helemaal zelf je vakken bij elkaar kiest en op die manier je eigen richting bewandelt. Hierdoor kom je veel meer in aanraking met andere disciplines en dat is juist wat A-Tech ook wil bereiken. De stap tussen verschillende afstudeerrichtingen verbeteren zodat er sneller samengewerkt wordt aan oplossingen. Precies hoe het later ook in het bedrijfsleven gaat.

Voordeel leden

Studie
A-Tech zorgt voor een ontmoetingsplek waar studenten elkaar kunnen vinden en samen kunnen werken. Op deze plek zijn altijd mensen van de studievereniging aanwezig waar de leden vragen aan kunnen stellen. Het is dus indirect een aanspreekpunt voor de leden aan de school, omdat A-Tech goed contact houdt met de leraren van de school.
Gastsprekers en beursbezoeken is waar onze leden gebruik van kunnen maken, zodat de leden veel kennis krijgen over het werkleven. Hierdoor is de keuze in stage of minor makkelijker te maken.

Sociaal
Studievereniging A-Tech zorgt ervoor dat er een betere band gecreëerd wordt tussen de studenten van de verschillende leerroutes. Hierdoor komt er een betere samenwerking tijdens projecten waarin alle studenten elkaar kunnen helpen. Omdat in het eerste jaar van de studie er nog een mogelijkheid is om over te stappen naar de andere leerroute, zien wij dit als een mooi hulpmiddel voor onze leden. Door maandelijks een borrel te organiseren wordt de band in de groep steeds sterker en vinden de leden snel een plekje in de opleiding.