Lustrum 2023-03-01T12:29:06+01:00

A-Tech bestaat 5 jaar!

A-Tech is 5 jaar jong en dat gaan we vieren! Op deze pagina is te zien wat wij allemaal organiseren voor ons lustrum en kan je lezen over het iconische verhaal over hoe A-Tech is opgericht. Voor ieder jaar dat we bestaan organiseren wij een speciaal lustrum evenement, zie onze lustrum agenda hieronder.

Lustrum agenda

Oprichting van A-Tech

Als 1e jaars aan de Hogeschool van Amsterdam zaten we regelmatig met vrienden bij elkaar te genieten van onze studietijd. Tijdens deze

ontspanningsmomenten hoorden we van verschillende activiteiten die georganiseerd werden door andere studierichtingen. We ontdekten dat onze studierichting geen vereniging had, die dit soort leuke evenementen organiseerde waarbij studenten van verschillende richtingen bij elkaar kwamen.

Wij de oprichters (Jasper Bosgraaf, Wouter Egas, Jorn Schouten en Mike Vis) liepen op een ochtend in maart 2017, na goed te hebben genoten van het nachtleven in Amsterdam, over de Rozengracht richting de tram voor de eerste uren school van die dag. We passeerden café Brakke. Alsof het zo bedoeld was leek het mij een goed idee om daar iets aan onze brakheid te doen, door een klein biertje te nuttigen. Heel wat uurtjes en biertjes later, keken wij vol trots naar de gevulde blaadjes waarop het ontstaan van studievereniging A-Tech was beschreven. We waren zo enthousiast dat we zelfs deze dag de naam en logo al ontwierpen. De keuze viel op Amsterdam-Technologie (A-Tech) omdat met enige humor je ons ook als atechnisch kon zien. Nadat de vereniging al een jaar bestond is All Top Engineers Create Historie bedacht.

Een week na Café Brakke, kon door veel steun van de faculteit techniek, hulp van mede studenten en veel overuren van de oprichters op 25 september 2018 A-Tech officieel als vereniging van de faculteit techniek worden gesticht. Natuurlijk werd de eerste borrel van de vereniging georganiseerd in Café Brakke. Vanaf dat moment is het berg opwaarts gegaan met de verenging en kijken wij als oprichters en oud-bestuursleden terug op prachtige jaren. Vol trots kijken we naar de nieuwe bestuursleden van de vereniging en de activiteiten die zij nu organiseren. De vereniging viert haar 5-jarig bestaan dit jaar en dat wordt feestelijk gevierd. Het is toch net of je kindje vijf jaar geworden is.

– Mike Vis

Aan de leden

Dank voor het blijven komen naar onze evenementen! A-Tech heeft een supergezellige harde kern en zonder jullie zou A-Tech niet kunnen bestaan. We proberen A-Tech altijd heel toegankelijk te houden en vinden het leuk om elk evenement weer nieuwen gezichten te zien! Dank jullie wel!

– Bestuur A-Tech 22/23